Skip to content

Per què és dolent que les famílies portin els fills a l’escola la Vitxeta?

editado 18 de febrero en General
imagePer què és dolent que les famílies portin els fills a l’escola la Vitxeta?

Poques polèmiques expliquen tantes coses sobre les complexes realitats que interrelacionen immigració, escolarització, demografia i urbanisme com el t...

Lee la historia completa aquí

Comentarios

  • És bastant impresentable donar per fet que els pares que portem als fills a la Vitxeta ho fem per no barrejar-nos amb comunitats alienes. De fet és una acusació de xenofòbia molt greu que requereix una rectificació.
    La Vitxeta, al igual que l' Alberich i Cases funcionen com a comunitat d'aprenentatge. La majoria de pares que optem per aquests centres ho fem pel projecte educatiu. Abans d'escriure un article sobre un cente educatiu cal informar-se mínimament sobre el seu projecte educatiu, sobre el que és una comunitat d'aprenentatge i no fer valoracions subjectives sobre recels que se suposa que compartim les famílies (i que vosté coneix per art de màgia). Això és el mínim d'informació i objectivitat que se li ha de demanar a algú que es vulgui anomenar periodista.
    També dona per fet que les famílies nouvingudes tenen els mateixos recels a barrejar-se amb comunitats alienes. Molt patètic tot plegat.
  • Senyor Cruset, el primer de tot... Si hi ha alguna cosa per la que es caracteritza l'escola pública és que està oberta a tothom.
    Aquesta acusació que vostè està fent a les famílies és molt greu i dono per fet, que darrera del seu discurs hi ha tot un entramat polític que va de la mà del que diu el partit de torn que vol tancar la línia.
    Sap vostè que l'escola concertada és on més segregació hi ha?
    Vostè d'això no parla... Què estrany!
    Clar, això no ho diu un ex alumne d'una escola concertada...
  • Resulta bastant incoherent plantejar que amb la reducció d'una linia s'afavoreix la integració. Més aviat sembla que serà prou difícil per a la població nouvinguda accedir-hi si tenim menys places, no?
    I treure del debat a la concertada quan, amb les dades a la mà, són un element fonamental de segregació. Tenim escoles concertades... és a dir, finançades amb fons públics que impossen unes quotes complementàries., però "obligatòries", inassumibles per a famílies amb pocs recursos, reforçant la segregació. Fins i tot alguna separa per sexes... i la ubicació no sembla un problema.
    Si el problema és la segregació podem parlar de modificar les zones d'adscripció, de ratios d'alumnat nouvingut o d'alumnat NESE (manifestament desequilibrat si es té en consideració la concertada), o de recursos específics, de reforçar els EAPs, de facilitar el transport públic per accedir de qualsevol punt de la ciutat, o ratios més ajustades per a centres de major complexitat... Hi ha moltes mesures realment efectives i la concertada ha d'estar al debat. Potser estem desaprofitant una oportunitat per reduir ratios. O potser ja no són necessaris tants concerts!
    Treure un línia de la pública no tindrà efecte sobre la segregació. I dexar-ne només una a la Vitxeta, que s'omplirà amb germans, més aviat és contraproduent.
    Si realment volem combatre la segregació, el model de la Vitxeta com a comunitat d'aprenentatge és un model a EXPORTAR i no a tancar.