Skip to content

¿La creciente sensación de inseguridad se corresponde con los datos?

editado 4 de abril en General
image¿La creciente sensación de inseguridad se corresponde con los datos?

Si usted le pregunta a algún conocido o conocida si percibe que la inseguridad ciudadana ha crecido durante los últimos tiempos, seguramente obtenga u...

Lee la historia completa aquí

Comentarios

  • Lo que hay es mucho gamberrismo que no esta tipificado en las leyes como delincuencia, eso es lo que le da a lgente sensacion de inseguridad, musica de los coches a todo volumen, tubos de escape, rotura mobiliario urbano, incivismo, suciedad, etc.
  • No és cert el que diu aquesta suposada "experta" en matèria de seguretat.

    Els delictes violents augmenten tant en % com en valors absoluts. El 2016 hi va haver 24 agressions sexuals i aquest 2023 n'hi ha hagut 53. No és un increment banal com si passéssim d'1 a 2 agressions. I tampoc és cert que es denunciï més perquè hi ha més "conscienciació". Només cal creuar les dades hospitalàries amb les policials per saber que hi ha moltes agressions ateses en centres hospitalaris que no es denuncien. Per no parlar que a Catalunya, per posar una denuncia has de demanar cita prèvia, fet que provoca que molts ciutadans acabin desistint de fer-ho.

    Aquesta "experta" també diu que un enduriment de les lleis no suposa una reducció de la criminalitat. Això no s'ho creu ni ella. A dia d'avui hi ha delinqüents amb desenes (o fins i tot centenars) d'antecedents campant lliurement pel carrer. Si aquesta gent entréssin a la presó a la mínima reincidència, clar que baixaria la delinqüència. No fa falta ser un erudit en la matèria per saber-ho.

    Per acabar, us deixo amb l'última joia a la nostra ciutat. Tres "joves" agredeixen amb un cúter i a cops de pal a un home per robar-li una cadena al centre de Tarragona. Delictes d'aquesta índole fa pocs anys eren anecdòdics. Ara son el pa de cada dia i tots sabem per què. https://www.diarimes.com/ca/tarragona/240403/agredeixen-cap-persona-tarragona-despres-d-intentar-li-sostreure-cadena_142791.html